dissabte, 1 de juliol de 2017

LA MILLOR ORXATA DE XUFA DE VALÈNCIA

Tresquem totes les barriades de València i algunes viles de l’Horta per a trobar les orxates de xufa més autèntiques. Quatre persones, un tast ulls clucs i un barem de cinc punts per a valorar les característiques de més d’una dotzena d’orxates artesanes.


La primera parada ens porta a Món Orxata, una empresa que té carrets espargits arreu del cap i casal on ven la seua orxata ben fresqueta. La dolçor justa i el gust de xufa autèntic els ha valgut la primera posició en aquesta llista. En segon lloc trobem l’orxata Soler, artesans de Xixona establits a Burjassot i amb una seu a Russafa (Sevilla, 21). A favor, la seua diversitat de producte i la producció pròpia de totes les llepolies. Fem un bot a l’Horta Nord, a l’orxateria Panach (av. l’Orxata, 19 d’Alboraia), per a trobar la tercera posició d’una orxata amb molt de gust de xufa i un poc més dolça, adequada per als més llaminers. El quart lloc se l’enduu l’orxateria Fabián (Ciscar, 5), un local de l’Eixample que no té res a envejar a les orxateries clàssiques del centre de València. En cinquè lloc, i a l’ombra d’alguna orxateria gran i famosa propera, hi ha Rin (Emili Baró, 83), una orxata amb un bon gust de la matèria primera, si bé la més dolça de les analitzades. Fora de classificació volem esmentar l’orxata de la Casa de l’Orxata, al Mercat de Colom, sobretot per a aquells amants de la xufa i no tant del sucre. Aquesta orxata us permetrà degustar un producte de primera sense embafar-vos-en gens. 

XAVIER BENAVENT / MARTINA MONLLAU
COMPARTEIX-HO:
© Tasta'l d'ací | Tots els drets reservats.