divendres, 1 de novembre de 2013

Doblades

Berenar típic per Tots Sants, les doblades es mengen tradicionalment a Xixona (lAlacantí) i tenen un aire als panous o a les cofafes dAielo de Malferit.


Recercant per receptaris i llibres de cuina tradicional, ensopeguí amb aquesta recepta de la cuina xixonencaLa recepta és mot bona de fer i no es requereixen massa ingredients.

Us atreviu a fer-la i a recuperar així una de les tradicions gastronòmiques menys conegudes del País Valencià?


Au, avant!

Ingredients:

— 1 kg de farina blanca
— 100 g de galló d’ametla
— Dues tasses d’aigua
— Una tassa d’oli (doliva o de gira-sol)
— Un grapat de batafaluga
— Una tassa de sucre


Elaboració:

Bolliu en una tassa daigua la batafaluga i coleu-la. Aboqueu laigua en un llibrell o recipient i afegiu-hi loli i el sucre. Desfeu el llevat en una mica daigua calenta i mescleu tot amb la farina. Pasteu-ho. La pasta no ha de ser dura.

Deixeu-la tovar i quan haurà fet el doble de volum, es fan pilotetes de pasta i es posen damunt un paper de forn o damunt una neula. Estaqueu els gallons d'ametla clavant-los fins al fons i deixeu que torne a créixer la pasta un poc tapada amb unes tovalles.

Abans d’enfornar-la, empolseu-la de sucre. Deixeu-la 20 minutets a 120-160 ºC.

P.S.: La pasta l’he formada amb llevat mare natural que tenia a casa. He fet una versió lenta, tot deixant la pasta fermentar més temps.

Que passeu un bon dia de Tots Sants!


Altres denominacions no normatives: doblà, doblá, doblaes.
COMPARTEIX-HO:

2 comentaris

Visc a la Cuina ha dit...

Té un aspecte deliciós, m'apunto la recepta per provar-la a casa!

Cristina ha dit...

Fantàstic! quin gustet li deu donar la matafaluga!

© Rossejat | Tots els drets reservats.