divendres, 18 d’octubre de 2013

Milfulls de ‘pane carasau’

Sempre que vaig a un lloc de viatge, com molts de vosaltres, m’agrada escodrinyar als mercats i als supermercats per a veure quins productes hi ha.

A Roma vaig descobrir aquest pa típic de Sardenya. Un pa sec, cuit dues vegades (bescuit) germà de molts pans que hi ha a la Mediterrània (com ara les crostes eivissenques, les friselle del sud italià o els παξιμάδι grecs). Vet ací un vídeo en què podeu veure la manera curiosa com es fa.



Aquest plat mesclà moltes sensacions. La calor que passí a Roma aquell estiu, l’oratge d’un octubre que no acaba d’arrencar, la tendresa de compartir el moment amb algú que no tens prop sempre que vols, el gust d’acabar mitja botella de vi bo del dia anterior, ben airejada, i les instantànies memoritzades de totes les rialles que t’omplin l’ànim.


Potser és un plat massa senzill per a donar-te tant. Potser és aquest el seu secret.


Ingredients:

— Uns quants fulls de pane carasau
— Una carabasseta ratllada 
— Tomates de pruna madures
— Herbes (alfàbega, orenga...) o una cullerada de pesto
— Formatge ratllat fort
— Oli d’oliva, sal i pebre


Elaboració:

Mescleu i adobeu tota la verdura amb el pesto, les herbes, l’oli, la sal i el pebre.

Poseu una base de pane carasau i afegiu un parell de cullerades de verdura. Empolseu un poc de formatge ratllat i torneu a fer tantes capes de pa, verdura i formatge com vulgueu. Poseu-hi un raig d’oli per damunt. I poseu-ho al forn, fred, a una temperatura de 180 ºC. Veureu que la capa de pa de dalt anirà enrossint-se. Aneu en compte que no es creme.

En estar cuita (al dente) la verdura, ho podeu traure.


Salut!


COMPARTEIX-HO:

2 comentaris

Anònim ha dit...

MMMMMMMMMMMMmmmmmmmmmmmmmmmm

Catieu ha dit...

El pa té una pinta deliciosa però és que el farcit no tñe despreci!!!
Boníssim!!!
Petonets

© Rossejat | Tots els drets reservats.