dilluns, 28 d’octubre de 2013

Amendoados de Alhariz

Amb aquestes pastes d’ametla participí en una sardinhada galaicoportuguesa que organitzàrem dissabte. La veritat és que, a banda de les sardines torrades i la broa de milho, hi hagué un festival dels sentits amb tots els plats que s’hi dugueren: queijadas de leite (la recepta guanyadora), carne em caldeira, polvo à feira, caldo verde, empanada gallega, bacalhau à Brás, atum em tomate, bolha, broas de canela, pão de nozes, mexilhões à galega, mandonguilles d’abadejo...


Es coneix que els amendoados que es fan a Alhariz (o Allariz) a Galícia són ben antics. El comerç del sucre i l’ametla que feien els jueus amb certs convents a Galícia propicià que el nombre de dolços amb ametla cresquera de forma significativa.

La recepta és ben senzilla de fer i recorden, ara que som a l’època, la pasta dels panellets.

Vamos lá!


Ingredients:

— 200 g d’ametla mòlta
— Un grapat d’ametla capolada
— 200 g de sucre
— 100 g de clara d’ou (equival a 3 o 4 clares d’ou)
— Un grapadet de sucre i canyella per a espolsar



Elaboració:

Mescleu l’ametla amb el sucre. Jo no l’he posada tota mòlta, sinó que he posat també ametles capolades menuts. Poseu-hi la clara dels ous i feu-ne una pasta.

Damunt una neula, coŀ
loqueu tres boletes d’aquesta pasta i espolseu sucre i canyella per damunt.

Fiqueu-ho a forn a 150 ºC fins que veureu que s
’han daurat per damunt.

Bom proveito!



COMPARTEIX-HO:

2 comentaris

SUSANNA ha dit...

Hola Xavier guapo tu

I que bons, et copio, je,je,gràcies per compartir aquest pecat mortal

mil petonets dolços, Susanna

Teresa ha dit...

Quina bona pinta! s'assemblen als panellets!

© Rossejat | Tots els drets reservats.