divendres, 6 de setembre de 2013

Coquetes amb cacau

En certes comarques valencianes, els cacauets s’anomenen simplement cacaus. Aquestes coquetes són una temptació perquè si en menges una ja no pots deixar-ne de menjar.


Són usuals als forns de la Ribera i de l’Horta de València (almenys que jo sàpia). Darrerament he tingut loportunitat de tastar-ne unes de molt encertades al forn Vilanova Garcia dAlginet.

Són ben fàcils de fer i, per això, us n’oferiré la recepta.

Ingredients:

— Quatre gots de farina de forment blanca
— Un d’oli d’oliva verge
— Dos gots daigua
— 200 g de cacaus, si pot ser, crus.
— Un sobre de llevat químic
— Sal al gust i sal gruixuda per a decorar (opcional)


Elaboració:

Agafeu un got d’aigua i tritureu un grapat de cacaus. Ajunteu la resta dingredients a aquesta barreja. Si voleu, hi podeu incorporar els cacauets al final. Pasteu-ho fins que quedarà una pasta uniforme. Podeu deixar-ho reposar una miqueta i tornar-ho a pastar al cap de cinc minuts.



Feu llavors coquetes primes i redones i poseu-les a la safata del forn. Opcionalment podeu posar-hi una mica de sal gruixuda per damunt. Coeu-les deu o quinze minuts a 170 ºC fins que veureu que són dauradetes.

Deixeu-les refredar en una reixa perquè es facen cruixents.


Bon profit!


COMPARTEIX-HO:

7 comentaris

Visc a la Cuina ha dit...

Quines coquetes més guapes!

Cristina ha dit...

Ja tens raó! m´imagino picant les coquetes com les pipes. Fan una fila!

Gent jove pa tou ha dit...

Deuen ser boníssimes!

Gemma ha dit...

Tot el què porta cacauets és addictiu, no m'estranya que no puguis deixar de menjar-ne!

Ruben ha dit...

Delicioses han de ser. Si no hi ha manera de trobar cacaus crus, proveu d'anar a alguna carnisseria halal, segur que en tenen!

Lluís Bernat ha dit...

A la Ribera es fan més grans, de la grandària d'un pam, o un poc menys, i una miqueta més primes.

Xavier ha dit...

Gràcies, Lluís Bernat!
Ara que ho dius, em sonen també així com tu dius!

;)

© Rossejat | Tots els drets reservats.