dilluns, 22 de juliol de 2013

Esgarradet

Esgarradet (o esgarrat), espencat, escalivada, llescat són noms de plats germans bessons. Si en coneixeu més, de noms. Informa’ns-en!



Es tracten d’ensalades estiuenques de verdura feta al caliu, esgarrada i amanida.

L’esgarradet més típic de lHorta de València es fa amb pimentó torrat al qual se li afig abadejo anglès (més groguenc) també esgarrat i uns quants trossets menudius dall. El plat sarredoneix amb un poc de pebre vermell, oli doliva i sal (la justa, puix que labadejo ja és salat).

N’hi ha qui hi posa unes olivetes, ou dur i, fins i tot, barata labadejo per un altre peix que tinga a mà.



#Tastalestiu


COMPARTEIX-HO:

4 comentaris

Gemma Vilabrú ha dit...

Que bo! m'agraden aquests plats tan estiuencs! Cal aprofitar-los!
Gràcies!

Cristina ha dit...

JO sóc de les que hi voldria olives i ou dur...Un plat dels de sempre...un plat 10.

Anònim ha dit...

Esgardaet diuen per aci! jeje

Màrius, Alacant ha dit...

Jo li ratlle pell de llimó, o la faig a trossets menudius, com en la pericana.

© Rossejat | Tots els drets reservats.