divendres, 24 de maig de 2013

Broas de mel

Fou la primera vegada que visití Portugal amb la meua amiga Vanessa que vaig descobrir la paraula broaEn un principi no sabíem què significava i aprofitàrem els comptats moments de wifi que teníem per a cercar-ho al diccionari. Al remat, arribàrem a la conclusió que es tracta d’una mena de preparació que sassembla a una fogassa de pa, més o menys grossa. Com la broa de milho que férem fa algun temps.


A Guimarães, una vila petita i encisadora, descobrírem aquest dolç en un lloc que era una mena de cafeteria amb tot de coses dolces i salades (bolos de arroz, pasteis de nata...) per a desdejunar-se. A Porto, dies més tard, vérem que era prou popular als forns de la ciutat i no ens vam poder estar de menjar-ne una altra novament. Mmmh!

No va ser fins fa poc que en tornar d’un viatge fugaç i força especial a Porto, en què la broa de mel se’ns quedà esperant rere aquell aparador del forn de la Rua dos Clérigos vaig començar a cercar receptes d’aquest doce tan especial.



Hui aquestes broas faran un viatge especial i seran un petit regal per a unes quantes personetes que tinc moltes ganes de veure!

Ací us en deixe la recepta, per si us animeu a fer-les. És força fàcil i molt bo!


Ingredients:

— 500 g de farina de forment
— 250 g de sucre groc (açúcar amarelo), podeu substituir-lo pel blanc.
— Un got (220 ml) d’oli d’oliva
— Dos gots (500 ml) daigua
— Un got (220 ml) de mel
— Mitja cullereta de sal
— Dues culleretes de canyella en pols
— Dues culleretes de batafaluga en pols
— 80 g de nous capolades
— Una cullereta de llevat químic en pols
— (Opcionalment) Sucre de llustre


Elaboració:

Poseu dins una olla gran l’aigua, l’oli d’oliva, la mel, el sucre, la sal, la canyella i la batafaluga en pols. Poseu-ho al foc i, en alçar el bull, baixeu la potència. Remeneu-ho un poc.

Afegiu-hi llavors les nous capolades i la farina. Menegeu-ho tot amb el foc fluix durant tres o quatre minuts fins que la pasta s’haurà homogeneïtzat.

Retireu-ho del forn i poseu-ho damunt la bancada de la cuina. En haver-se refredat un poc, feu boletes de pasta i esclafeu-les lleugerament. Poseu-les al forn, prèviament esclafat, a 240 ºC durant un quartet d’hora.

Deixeu-les refredar i, si voleu, empolvoreu-les una mica amb sucre de llustre.

Bom apetite!


COMPARTEIX-HO:

2 comentaris

starbase ha dit...

A Galicia, terra natal de la reina del meu cor, fan pan de broa. Que és un pa enorme i dens fet amb farina de blat de moro. Visualment aquests semblen la versió reduida :)

Xavier ha dit...

Deus parlar d'açò: http://rossejat.blogspot.com/2013/02/broa-de-milho.html

Veritat?

Salut!

© Rossejat | Tots els drets reservats.