dimecres, 6 de març de 2013

Truita de bacallà (a la francesa)

Us porte el que us prometí fa uns quants dies. Una recepta menorquina ben original del llibre Libro de cocina menorquina de Lluís Ripoll. Aquesta truita és una de les més bones que he tastat mai (i mireu que a mi m’agraden força les truites!).


És un llibre ben interessant, pareix més antic que no pas la data de la seua publicació (1991), i conté receptes menorquines conegudes i algunes altres molt poc conegudes. 

Portada del llibre

Ingredients:

Bacallà dessalat
— Mantega de la terra*
— Alls*
— Cebes
— Herbes seques
— Julivert
Pimentó vermell*
— Ous
— Mig got de llet
— Formatge de Maó ratllat


Elaboració:
[traducció del castellà de la recepta original]

Una vegada que hàgeu dessalat bé el bacallà, bolliu-lo i lleveu-ne les espines. Sofregiu-lo amb mantega de la terra (mantega sense sal) i, una volta fet, afegiu-hi mig got de llet i deixeu-lo que faça dos o tres bulls. 

Per una altra banda, feu un sofregit amb ceba, alls, una miqueta d'herbes seques, pimentó i julivert, que tot seguit heu de mesclar amb el bacallà i els ous.

Agregueu-hi una micona de formatge ratllat i feu-ne una truita. Ha d'estar molt cuita, prima i seca.

Pàgina del llibre amb dues versions de la jaia Quaresma (o àvia Quaresma)


* He adaptat la recepta original una micona. En comptes de la mantega de la terra (mantega sense sal) que s’usa tradicionalment a Menorca, he fet servir oli d’oliva. Els alls que he posat eren tendres, puix que en tenia a l’hort. De pimentó, com que no és temporada, n’he fet servir un en conserva (d’aqueixos torrats i pelats). 


Espere que provareu de fer-la, us la recomane moltíssim!


COMPARTEIX-HO:

1 comentari

Catieu ha dit...

M'has fet pensar quan la meva mare ens en preparava. Quina bona pinta aquesta truita de bacallà!!!
Petonets

© Rossejat | Tots els drets reservats.