dimarts, 19 de febrer de 2013

Creïlles amb suc

Volíem ser bàsics. Ja ho he advertit al nostre perfil de Facebook. Bàsic no cal que signifique poc, insuls o poc arrelat. Vull manifestar que aquests adjectius són els antònims dels mots que defineixen aquest plat.


Aquesta recepta valenciana, molt típica de Quaresma, me la donà una dona torrentina que coneguí en la meua aventura aquiŀliana. Li vull agrair el somriure que ens treia cada dia i, és clar, aquesta recepta de tradició popular. 

 
El pa que acompanyava aquesta recepta és un pa d’olives del forn San Bartolomé de València del qual us parlarem ben aviat. Un bon pa com aquest és el company ideal d’un plat amb aquest suc.
 

Ingredients:

— Una tira per persona d’abadejo sec en sal.
— Tomata (molt) madura (jo n’he feta servir una que s’empotà a l’estiu)
— Dos grills d’all
Creïlles fetes a daus
Oli i pebre vermell. Aquesta recepta no duu sal puix l’abadejo és salat.
Un ou per persona (opcional)
— Julivert


Elaboració:

En primer lloc, passeu davall l’aixeta les tires d’abadejo per llevar-ne la sal superficial. Eixugueu-lo i esgarreu-lo ben menut. 

Llavors, sofregiu bé els grills d’all en l’oli d’oliva sense que s’arriben a cremar. Afegiu-hi l’abadejo esgarrat i teniu-lo al foc vora un parell de minuts. Agregueu-hi la tomata madura i deixeu-la reduir fins que s’haurà convertit tot plegat en una salsa de tomata fregida.

Poseu-hi aleshores el pebre vermell (no deixeu mai que es creme!) i tot seguit les creïlles a daus. Feu un parell de voltetes i afegiu-hi aigua fins cobrir tots els ingredients.

Deixeu-ho coure fins que les creïlles seran cuites. Llavors podeu rectificar de sal si tasteu el brou i el trobeu fat.


Escaldeu un ou per persona i en ser al plat, espolseu julivert esmicolat.Bon profit i que aquesta Quaresma no se us faça gaire llarga!


COMPARTEIX-HO:

2 comentaris

anirac ha dit...

que bo!! això ho hauré de provar!!!

Helena ha dit...

Serà bàsic i senzill però és un èxit assegurat! i amb aquesta foto fan ganes de sucar eh, que xula ;)

© Tasta'l d'ací | Tots els drets reservats.