dijous, 21 de febrer de 2013

Arròs eixut amb bledes i carxofes

Sí, i és que estem molt de temporada. Això i que al nostre hort abunden les blederes i hem de traure giny per a incorporar-les a la nostra dieta. Les bledes, una verdura que fa poc temps no podia ni veure i que ara s’ha transformat en la sal dels meus plats.

Ja sabeu que la combinació de llegums i arròs és essencial per a poder aprofitar tots els nutrients de tots dos aliments al 100%. Llavors, he aprofitat la saviesa ancestral de la cuina valenciana de les nostres àvies que mescla els cigrons amb l’arròs (una mescla que astora prou en altres llocs!) per a aprofitar al màxim el que ens aporta aquest plat.

Voleu que comencem? Anem-hi!

Ingredients (per a dues persones):

— 40 g de daus de pernil salat (opcional)
Dues carxofes mitjanes per persona
— Una garba de bledes sense la penca i trossejades fines
— Un grapat de cigrons (ja arremullats) per persona
— 200-250 g d’arròs
— Aigua, sal i oli d’olives


Elaboració:

En  la mateixa paella on coureu l’arròs, sofregiu amb una mica d’oli d’oliva els dauets de pernil salat. Tot seguit (i abans que no se us rovellen) afegiu-hi les carxofes tallades al vostre gust. En ser un poc fetes, agregueu-hi les bledes. Saleu-ho tot i quan les bledes hauran perdut volum poseu-hi l’aigua per a fer el brou.

Deixeu-lo coure una estona perquè agafe el gust de les verdures. En ser ben tendres les verdures i quan el brou bollirà afegiu-hi l’arròs. Deixeu-lo entre 15 o 20 minuts (depenent de la classe) fins que es farà eixutet. Retireu-lo del foc i deixeu-lo reposar cinc minutets abans no us el mengeu.

Bon profit!




COMPARTEIX-HO:

1 comentari

Dolça ha dit...

Aixxx Xavier, que a mi les bledes no em van massa... però com les carxofes m'encanten... potser aquest arrosset fins i tot m'ajudaria a menjar aquella verdura que m'agrada tan poc!!
PTNTS
Dolça

© Rossejat | Tots els drets reservats.