dilluns, 8 d’octubre de 2012

Pa de xeixa del forn de Ca na Juanita

Fou en tastar un bocí d’ensaïmada d’albercocs d’aquest forn alaroner que començà l’enrònia  de voler anar-hi vejam què tenien darrere el mostrador. En la cèntrica plaça de la Vila d’Alaró podem trobar aquest forn de llarga tradició familiar (l’avi dels actuals amos el fundà el 1910, segons podem llegir al seu lloc web). 


I si he vingut fins ací (i si no tenim en compte el cocarroi de pasta dolça que m’he menjat), ha estat per a comprar un pa de blat de xeixa que cada diumenge tenen a la venda.


El pa, no gaire car, m’ha sorprès gratament. No té tot el segó del forment, supose que li han passat un sedàs el qual només ha permès colar el segó més petit. Per tant, podríem dir que és mig integral. Tot i així, el gust pregon de cereal hi és i com d’habitud als pans mallorquins, la sal és mínima, cosa que permet encara més apreciar bé el gust del blat mallorquí.


Els alvèols del pa (les bambolles de la molla) són petits i abundants, com és ben normal en els pans tradicionals mallorquins. La molla tendra que es desfà a la boca.

Forn de Ca na Juanita, plaça de la Vila, 16, Alaró (Mallorca).
COMPARTEIX-HO:
© Tasta'l d'ací | Tots els drets reservats.