dimarts, 23 d’octubre de 2012

La revolució dels blats antics

De fa estona que el conreu de les varietats antigues de forment no atura de créixer. Adesiara hom parla dels beneficis nutritius que aporta al nostre cos aquest tipus de blat, com també del fet que evita en gran mesura l’alta intolerància que hi tenen certes persones.


El que més m’alegra d’aquesta (r)evolució és que s’ha engegat en una part de casa nostra, a Mallorca, on la tradició del forment i, per expensió, de pans és exceŀlent i ben viva.

Fins al moment, tinc localitzades dues empreses que produeixen farines de forment, per cert! ecològiques!, a l’illa de Mallorca.

Una és Es Molí de Sant Antoni de Manacor, la qual produeix i mol tres tipus de forment: blat xeixa blat barba, blat mort i garronçona. A més, totes les farines les produeixen blanques (sense el segó), negres (amb el segó gros tamisat, o sia, semiintegral, també dita morena) i integral (amb tot el segó). Per tant pots comprar la que més t’interessa i no cal que tires part del segó si no saps com usar-lo.


    Es Molí de Sant Antoni
    Guillem Llull
    Carrer de les Parres, 40
    07500 Manacor
    esmolidesantantoni@gmail.com

També hi ha Can Caló de Ruberts, que produeix farina de blat de xeixa, blanca o integral.


    Can Caló
    Biel Torrents
    Carrer de Can Mateu, 6
    07511 Ruberts

Us recomane moltíssim que, si teniu l’oportunitat, compreu ni que siga un quilet de farina i proveu de fer un panet. Jo l’altre dia carreguí, com veieu a la foto, tres quilos de farines diferents! 

La farina de forment garronçona m’estira molt l’atenció. Deu ser pel nom, ja que sóc un poc f(r)i(ki)lòleg. Crec que serà la primera que usaré. 

 
COMPARTEIX-HO:
© Tasta'l d'ací | Tots els drets reservats.