diumenge, 2 de setembre de 2012

Forn de les Caputxines

A Mallorca tenim, afortunadament, molts forns de pa mallorquí que fan molt de goig. És relativament bo de trobar un pa negre (o moreno), també pa blanc o d’altres especialitats (llonguets, magranetes, etc.). Hui, però, volia parlar d'un forn mallorquí que, altrament, fa pa gallec. I ben bo.


Amagat al carrer de Can Pueyo, just quan fa la volta i toca amb el carrer de l’Hort del Sol, hi ha el forn de les Caputxines. Una façana força envellida —on hi ha un rètol gravat en la mateixa pedra que diu en castellà Panadería de las Capuchinas— acull el portal d’un forn sense gaire pretensions on podem trobar pa gallec meravellós fet bàsicament de forment, però amb un toc de sègol. N’hi ha en forma de barres, en rotllos i en fogasses, aquestes darreres anomenades moletes en gallec. 


El pa té una textura boníssima, la molla és suau i plena d’alvèols de grossària considerable. Té un gust pregon de cereal, afavorit pel sègol, segons el meu parer. Si podeu, us recomane que hi aneu i el tasteu!Forn de les Caputxines (Panadería de las Capuchinas), carrer de Can Pueyo, Palma (Mallorca).

COMPARTEIX-HO:

5 comentaris

Gemma ha dit...

A Mallorca teniu una pila de forns de pa boníssims! Per Setmana Santa vaig fer una estada a Can Salem d'Algaida i també hi fan un pa molt bo. Clar que no és gallec com aquest, je je je...
La foto de la llesca de pa mostra una molla i una crosta perfectes!

mercè ha dit...

quin goig aquest pa!, i quin goig entrar al teu bloc!, una abraçada Xavier!

starbase ha dit...

Cada cop més estem recuperant el gust per el pa. I encara m'agrada més si és amb pans com aquests: pans sense excentricitats de cap mena que sempre han estat i seran deliciosos. :)

el taller de cuina ha dit...

Si que fa bona cara! A casa el pa gallec ens agrada molt, però el ben fet, no algunes coses que es troben per aquests móns de Déu...
Si mai véns a Terrassa et recomano el de la fleca Torres, fa molts anys que en fan i saben fer pa de debò.
petonets

Ruben ha dit...

I es veu de crosta ben cruixent MmMMmmmMm

© Tasta'l d'ací | Tots els drets reservats.