dimecres, 25 de juliol de 2012

Souvlaki amb tzatziki

El començament de la història d’aquests plats grecs nasqué de la inspiració que em proporcionà la collita de dos cogombres de l’hort de Çon Gotleu. El souvlaki (en grec, σουβλάκι) són unes broquetes de carn (sovint de be) que són força populars a l’Hèŀlade. El tzatziki (en grec, τζατζίκι) és una salsa a base de cogombre i iogurt.




I per a arredonir el plat, a falta d’un pa de pita grec, l’acompanyí d’un pa marroquí o khobz (en àrab, خبز), un tipus de pa pla que acompanya molt bé amb aquesta mena de plats.


Ingredients per al tzatziki:

— Mig cogombre ratllat (opcionament amb la corfa)
— Iogurt grec
— Un all (o mig) ben matxucat
— Herba-sana
— Sal, pebre i una mica d’oli d’oliva





Elaboració:

Deixeu suar el cogombre ratllat almenys una horeta. Salpebreu-lo i mescleu-hi l’all. Afegiu-hi una mica d’oli i el iogurt grec. Talluqueu unes quantes fulles d’herna-sana i barregeu-les amb la resta. 


Ingredients per al souvlaki:

— Bocins de be (jo he posat la cuixa)
— Trossets de verdura (pimentó verd, ceba i carabassó)
— Unes fulletes de llorer
— Sal, pebre i oli d’oliva


Elaboració:

Enfileu en una broqueta trossos de carn i verdures alternant-los. Poseu enmig de la broqueta una fulleta de llorer per a aromatitzar la carn. Salpebreu-ho. Poseu-ho a la graella a foc mitjà amb una mica d’oli d’oliva.

Quan la carn serà al vostre gust, aparteu-la.

Bon profit!

Καλή όρεξη!


COMPARTEIX-HO:

3 comentaris

el taller de cuina ha dit...

Fet. Jo porto el pa de pita!!
El tzatziki m'encanta, el souvlaki no l'he tastat però el contrast del cogombre amb el xai ha de ser ben curiós!
petonets

Visc a la Cuina ha dit...

Que bo que ha de ser!

Cristina ha dit...

Fantàstic! Ja saps que sóc una fan de la cuina grega. Ah! i Felicitats per la menció a RAC 1!

© Rossejat | Tots els drets reservats.