dimarts, 5 de juny de 2012

Verat en escabetx

El verat, també anomenat cavalla, bis o bísol, és un peix d’allò més barat amb moltes possibilitats de preparació.


Mai no havia gosat fer un escabetx, però per no caure en les mateixes elaboracions de sempre, he posat fil a l’agulla i, guaita!, és ben bo de fer.

Au, mans en farina!


Ingredients:

Carlotes
— Cebes
Grills d’alls
— Una branqueta de timó
— Una branqueta de romaní
— Dos verats
— Un got de vinagre
— Un got de vi blanc
— Pebre vermell, oli, sal, pebre negre (sencer)


Elaboració:

Talleu les carlotes en bastonets, sofegiu-les amb una mica d’oli. Tot seguit, afegiu-hi els grills d’alls i la ceba tallada en juliana. Ofegueu-ho. 

Incorporeu les herbes aromàtiques, les espècies i pegueu unes voltetes. Afegiu-hi el vinagre i el vi blanc abans que no es cremarà el pebre vermell. Deixeu-ho bollir un quartet llarg. 

Mentrestant, netegeu el peix (lleveu-li la pell transparent de fora, les espines i els budells), talleu-ne els lloms. Incorporeu-los-hi al brou que bull durant quatre minuts. Aparteu-ho del foc i deixeu-ho reposar.

Cal que el tingueu almenys 24 hores a la nevera perquè s’amere bé de tots els gusts.

Bon profit!

 
COMPARTEIX-HO:

2 comentaris

Visc a la Cuina ha dit...

Ei, això s'ha de provar, té un aspecte impressionant!

Dolça ha dit...

És un dels que faig en escabetx i està boníssim!!

PTNTS
Dolça

© Rossejat | Tots els drets reservats.