diumenge, 24 de juny de 2012

Macarrons de Sant Joan

Hui és Sant Joan, una gran festa arreu del nostre país. De les fogueres evolucionades d’Alacant a les més tradicionals de Xàbia, de les herbes remeieres i el traspàs de conjurs de pares a fills oralment, les falles andorranes i de moltes altres viles, la crema d’Eth HAro a la Vall d’Aran, les festes de Sant Joan a Ciutadella i un etcètera llarguíssim!


I totes aquestes festes, com no podria ser d’altra manera, estan regades amb els nostres menjars tradicionals. Com aquesta que us presente hui que són unes postres típiques de les Pitiüses.

Anit menjàrem un plateret d’aquests macarrons de Sant Joan en una nit màgica a la cala de Deià (Mallorca). Amb música d’havaneres inclosa, molt bona companyia, llumenetes tènues per tota la platja i un trespol d’estels que ens soplujava. Inoblidable.

Aquests macarrons són la mar de fàcils de fer. Som-hi!


Ingredients:

— 10 g de pasta per persona (normalment es fan servir una mena de tallarines arrissades; jo he fet servir burballes arrissades de Porreres)
— Llet
Corfa d’una llima
— Canyella
— Sucre 


Elaboració:

Bolliu un minutet els macarrons, que no estiguen del tot fets. Coleu-los.
Infusioneu la llet amb la corfa de la llima, la canyella i el sucre. Quan haurà agafat el gust dels ingredients aboqueu-hi el macarrons i deixau que es coguen del tot.

Aparteu-ho del foc i refrigereu-ho. Serviu-ho fred amb canyella mòlta per damunt.

Bon estiu i bon Sant Joan!


COMPARTEIX-HO:

2 comentaris

anirac ha dit...

n'havia sentit a parlar però mai les havia vist!!! de fet, havia arribat a pensar que m'ho havia imaginat que existien aquestes `postres!!!si no tenim aquesta pasta...es pot fer servir qualsevol altra?

Acabatdefer ha dit...

Ostres els descnoeixia totalment aquests macarrons! però la veritat és que l'aspecte és molt bo i pels ingredients han de ser tan gustosos amb aquesta cremeta....
Visca les tradicions!

© Tasta'l d'ací | Tots els drets reservats.