dimecres, 27 de juny de 2012

Arròs amb bledes eixut amb cigrons

Diu el famós gastrònom Vicent Marquès en el seu llibre Els millors arrossos valencians, comparant larròs amb bledes amb la paella, que tenia molt més mèrit el primer que el segon; perquè amb ben pocs ingredients es fa un arròs excels. I té tota la raó del món en el fet que pot eixir un arròs la mar de bo només de bollir una garbeta de bledes i uns quants cigrons. A mi em sorprengué gratament, tot i que el fiu lleument diferent de la recepta original, que sol ser un arròs brouós amb fesols i creïlla.


Em vingué a la memòria irremeiablement la meua àvia al cel sia—, qui feia aquests plats habitualment d’una manera tan casolana, aprofitant un remitjó d’ací i un altre d’allà. Són aqueixos plats que, quan eres xiquet, no hi dónes ni miqueta ni gens dimportància.

Faríeu bé de provar de fer aquest arròs tan senzill com nutritiu. Avant!

 
Ingredients:

— Un quarteró de tomata
— Un manadet de bledes
— Uns quants cigrons (remullats o ja cuits)
— Arròs
— Oli d’oliva, aigua, sal, pebre vermell, safrà

Elaboració:

Primerament calfeu una mica d’oli d’oliva i sofregiu un quarteró de tomateta ben madura. Afegiu-hi les bledes i ofegueu-les mínimament. Poseu-hi un polsim de pebre vermell i afegiu-hi aigua tot d’una abans no es creme. Poseu-hi el safrà i els cigrons. Deixeu-ho coure tot plegat una estona (més temps, òbviament, si els cigrons són remullats i crus).

Una vegada tot siga ben tendret, saleu el brou. Afegiu-hi l’arròs i deixeu que bulla fort al principi. En acabant, davalleu a foc mitjà i deixeu que l’arròs es coga.

Podeu augmentar el foc al final de la cocció per deixar una mica de socarradet al cul de la paella.Bon profit!


COMPARTEIX-HO:

3 comentaris

Anònim ha dit...

La veritat és que per al l'estiu millor eixut que caldós, l'arròs amb bledes

Anònim ha dit...

Per cert, és curiós que un arròs tan senzill estiga tan bo

Xavier ha dit...

La veritat és que sí que sorprèn que amb tan pocs ingredients aquest arròs siga tan bo! :)

Prova'l de fer!

© Tasta'l d'ací | Tots els drets reservats.