dilluns, 20 de juny de 2011

Sequer d’albercocs i cireres

Esperem que Piroent, Èous, Etó i Flegont estiraran amb força unes quantes jornades més el carruatge d’Hèlios. Ja han demostrat aquesta setmana que ho poden fer, i bé!


Cavalls mitològics i rei astre de banda, aquest sequer de fruita és el primer que faig i voldria poder fer conserves dalbercocs i cireres secs per poder menjar-ne fora de temporada. 

Em feu cap recomanació?


COMPARTEIX-HO:

12 comentaris

Gemma ha dit...

No et puc fer cap recomanació, no he provat mai d'assecar la fruita i no sé com es fa. Ja explicaràs si ha quedat bé! ;)

Teresa ha dit...

Jo tampoc et puc ajudar! de petita recordo la meva iaia fent orellanes de préssec, i assecant carrassos de raïm, però de jovenets no pares atenció en aquestes coses...Ja en diràs si te n'has sortit!

Dolça ha dit...

Deus viure en lloc de clima sec, veritat? Jo si ho fes per aquí, amb l'humitat i xafogor que sempre tenim, em sembla que no assecaria res.

Espero veure com t'han quedat!

PTNTS
Dolça

el taller de cuina ha dit...

Com a ignorant que sóc no et puc recomanar res més que que ens expliquis el procés i el resultat. per cert em vas fer enveja i ja tinc els enciams i les mongetes creixent a la terrassa!

La Taula d'en Bernat ha dit...

Jo tampoc et puc fer cap recomanació, però m'ha agradat la idea d'assecar les fruites d'estiu. Les orellanes són delicioses!

Petons!
Anna

starbase ha dit...

Jo tampoc ho he fet mai, però diria que les orellanes que compro no estàn pas partides per la meitat sino que tenen una incisió per on han tret el pinyol..

Però ep, que no sóc cap expert ni molt menys :)

mesilda ha dit...

Desgraciadament jo tampoc puc ajudar-te.
L'únic que he assecat són tomaques.
La teua és una proposta molt interessant.Estaré atenta per si la publiques.
Besets

Alfons ha dit...

crec que el carruatge aquesta agafant carrerila i t'ajudara, i força, en els propers mesos ....
en el de la confitura, crec que et puc ajudar poc ...
una abraçada

ANNAFS ha dit...

Vaja.. m' afegeixo a la llista dels que no hem assecat mai fruita i no et pot ajudar... I mira que és bona idea per gaudir-ne després tot l' any.

Irma ha dit...

Vaja, quan he vist l'entrada m'he emocionat molt, he pensat, mira ara m'assebentaré com assecar fruita!

Doncs no ho sé pas, jo a vegades he assecat tomates deixant-les tot el dia (unes 8 hores) al forn al mínim, no sé si funcionaria amb el albrecocs i cireres.

Segueixo xafardejant el teu bloc!

Anònim ha dit...

Podeu consultar diariodeibiza.com del diumenge 8 de maig del 2011
'sequer' y 'xapat d'albercocs' ho explica força bé.
També podeu cercar "sequer" a la wikipèdia. Us serà útil per la temporada que vé.
ja veureu a l'article que cal ensofrar-los. Ho podeu fer posant una mica de sofre en un plat i bufant una mica per tal que es nebulitzi. Per això mateix s'han d'obrir. A la indústria treuen el pinyol i fan servir altres productes.
Bona sort!

Xavier ha dit...

Moltes gràcies, Anònim!
Ara mateix ho consultaré!

Ens veiem per ací! :)

© Rossejat | Tots els drets reservats.