dissabte, 18 de desembre de 2010

Pa de sègol

No men puc estar, de menjar aquest pa de sègol! O us el posava o rebentava!


Ingredients:

— 750 g de farina de sègol
— 750 g de farina de forment (jo n’hi he posat de blanca)
— Una cullerada grossa de mel
Llevat natural (210 g per cada kg de farina). Com en podeu fer?
— Dues culleradetes de sal
— Aigua
— Opcionalment, hi ha podeu accelerar la fermentació amb 4 g de llevat de forner


Elaboració:

Barregeu tots els ingredients. Pasteu-los fins que la textura no serà gens rugosa sinó, més tost fina. Deixeu que la pasta tove devers una hora o hora i mitja.

En haver tovat, fenyeu-la per a fer-li la forma que voldreu. En haver-la fenyuda, poseu-la dins un recipient ben tapada perquè no s’asseque.


Teniu dues opcions. La primera, deixar que la pasta fermente a temperatura ambient,  amb la qual cosa trigarà de tres a cinc hores a estar totalment crescuda per a ficar-la dins el forn (teniu en compte que com la temperatura serà més baixa, més li costarà). L’altra opció és deixar-la també ben tapadeta a la nevera durant tota la nit, l’endemà traieu-la’n i, en ser temperada, introduïu-la al forn. Si us calen més indicacions sobre la cocció del pa al forn, podeu consultar aquesta entrada.

...I ja ve Nadal!!! 



COMPARTEIX-HO:

12 comentaris

Anònim ha dit...

Voldria demanar-te permís per a ficar algunes de les teues receptes a un fil de cuina que vinc fent des de fa uns messos. El fil en concret, per si tens curiositat és aquest:

http://www.valencianisme.com/forums/viewtopic.php?p=87204#87204

Gràcies! i molt bones les receptes eh¿? ^^

Signat: nemolost

Xavier ha dit...

Nemolost, tens el permís de penjar qualsevol de les receptes que hi ha al meu blog, «Rossejat». L'únic que et demane és que poses l'enllaç d'on l'has treta i així la gent en podrà consultar d'altres.

Au, salut i bona menjuga!

starbase ha dit...

Ah, doncs posa-la home. De rebentar res!!

(molt bona, ep!) :D

Gemma ha dit...

No hi ha res millor que el pa fet a casa, oi?
Només de sentir l'oloreta que surt del forn mentre es cou ja fa venir gana, je je je...

Gemma ha dit...

Hola Xavier, passo per aquí per desitjar-te que passis unes molt bones festes i que t'ho passis d'alló més bé, i que ens continuarem veient per aquí el 2011.
Una forta abraçada!

Maribel ha dit...

Mmmm! D'aquí se sent l'oloreta! Quina mengera que fa!
Bon Nadal i molts d'anys!

MªJose-Dit i Fet ha dit...

Si trobo aquesta farina el faré perquè la foto és boníssima...un petonet i feliç any nou!!!

Albota ha dit...

Quina bona pinta!! no m'extranya que tinguessis tantes ganes de penjar-lo!! I jo de tastar-lo!!

elsfogonsdelabordeta ha dit...

Tenim farina de sègol... i amenacem en usar-la! jajajaja En breu caurà el pa!

Mai ha dit...

Aquí la que reventa si no la veu sóc jo rei!!!!!! ep! t´he de dir que es veu BRU-TAL! òstres quina molleta mes humida , això amb un rajolí d´oli i un bon formatge , deixe´m que ho digui pero ha d´estar de collons"!! si no ho dic revento.
una abraçada

Xavier ha dit...

Hahahah, gràcies a tots dels comentaris!

I bon any!

Gent jove pa tou ha dit...

Deu ni dó aquest pa!! M'encanta la forma que li has donat. Segur que aviat la probarem de fer...

© Rossejat | Tots els drets reservats.