divendres, 21 de maig de 2010

Magdalenes de formatge amb cor de confitura de pimentó

L’altre dia fiu una provatura sobre la base d’una recepta de magdalenes que tenia i aquest va ser el resultat.



Per ventura, si us haig de ser sincer, si les tornara a repetir hui, afegiria una miqueta de sal a la massa. Crec que hi realçaria el gust i el contrast entre el formatge i la confitura.

Mamprenem la recepta!

Ingredients:

— 1 ou
— 145 g de formatge (ratllat o a daus; jo l’hi he posat vell)
— 100 g d’oli de gira-sol
— 240 g de farina de forment
— 200 g de llet (si pot ser, sencera)
— 16 g de rent en pols
— un polsim de sal
— una cullerada de confitura de pimentó per cada magdalena que fareu




Elaboració:

Bateu l’ou, mescleu-hi la llet i afegiu-hi l’oli. Poseu-hi el formatge i la sal i tritureu-ho ben fi amb la batedora.

Passeu pel sedàs la farina i el rent i barregeu-ho tot. Ompliu el culet de les càpsules (un dit), poseu-hi una cullerada de confitura de pimentó (si la congeleu, millor). Després torneu-les a omplir fins a les ⅔ parts.

Fiqueu-les al forn. Si poseu el forn a 200º, haurien de fer-se als 20 minutets. Si us les mengeu temperades, són més bones!

(Per a la confitura de pimentó)
Escaliveu pimentons vermells al forn, peleu-los en ser tebis. Talluqueu-los i mescleu-los amb una quantitat de sucre (jo pose 60 g per cada 100 g de pimentó). Poseu-ho tot en una olla i deixeu que es coga, remenant remenant a fi que no s’aferre, fins que aconseguireu una textura més consistent. Per a saber-ho, aboqueu una mica de confitura en un plat fred. Si us agrada la textura, traieu-la del foc i, si ho voleu, empoteu-la.

(Truc per al bony de les magdalenes)
Tot i que aquestes magdalenes no pugen gaire perquè el formatge els «pesa», poseu els motles de paper dins motles d’alumini o de silicona. Veureu que així s’engresquen més a pujar amunt amunt.

Bon profit!
l
COMPARTEIX-HO:

22 comentaris

Gemma ha dit...

No porten gens de farina, oi?
Tinc pendent les magdalenes salades. Aquesta recepta teva m'agrada molt... entre el formatge i la confitura de pebrot han de quedar super gustoses.

Sonia - L'Exquisit ha dit...

sense farina i queden tant maques? s'hauran de provar...

Una abraçada,

Carme ha dit...

Xavier, que bones, però quanta farina?, doncs dius que la pases pel sedàs, però no dius quanta.

Digues-me quelcom, doncs les vull fer, tenen una pinta estupenda, jo a la confitura a més hi tiro unes gotes de vinagre, està bona també.
petonarro!!

Xavier ha dit...

Perdoneu!!!
No he pensat a posar els grams de farina!!! Ja he actualitzat el blog ja amb els grams!!!

Perdoneu i gràcies de fer-m'ho veure!

Això és el que té escriure les entrades tan aviat!!!

La cuina vermella ha dit...

Hola estimat amic, quina bona pensada aquestes magdalenes salades, et prenem aquesta recepta tan bona (i tindrem en compte posar-hi un xic de sal generosa). Les teves receptes ens encanten. Un petó enorme.

Visc a la Cuina ha dit...

Unes magdalenes ben diferents: apuntades per provar!

mesilda ha dit...

Bona vesprada Xavi
Que recepta mes bona!
Formatge i confitura de primentó.
Esta combinació es té que provar ...M'encanta!
Besets

mercè ha dit...

M'apunto la recepta per afegir a les magdalenes salades que ja tinc!,em semblen fantàstiques!.Per cert xavier, molt bona idea afegir el "diccionari del coc", és molt enriquidor conèixer els mots que empres. A reveure maco!

Fimère ha dit...

ils sont beaux et réussis, j'en goûterai volontiers à quelques uns
bonne soirée

xisca ha dit...

Espectaulars aquestes magdalenes i el color és fantàstic.

M'encanten.

Una besada

Teresa ha dit...

No he fet mai magdalenes salades, i tampoc melmelada de pebrot s'haurà de provar! a la melmelada de pebrot, quina proporció de sucre hi poses?
una abraçada!

Maribel ha dit...

Mmmm! Què bones de formatge! Ara me'n menjaria una! A més, el formatge amb qualsevol confitura és una passada, però amb confitura de pebres és ben original! Intentaré fer-les. Aquesta setmana n'he fetes de poma i canyella, però entre que duien farina integral i el pes de la poma no pujaren gens ni mica, això que vaig emprar motllos de silicona. Hauré de fer un parell de canvis.
Una besada,

Fem un mos ha dit...

Magdalenes salades no les e provat mai, però aquestes queden anotades semblen molt bones.
Una abraçada

guspires que viatgen amb el vent (Gemma) ha dit...

Guau, Xavier, quine magdalenes més bones i més boniques! I quin barret d'ha sortit! Quina enveja que em fas ;-)!
Que passis un bon cap de setmana i a veure si faig reparar la càmara, perquè sense càmara no hi han receptes. Petons guapíssim!

Maduixa ha dit...

Xavier! quines magdalenes més bones, com m'han agradat! creu-me que les provaré per que no n'he menjat mai de salades.

Acabo d'adonar-me que no tinc el teu bloc i me n'he perdut un parell de receptes, ara mateix ho soluciono!

un petó ben fort!

Mima ha dit...

Xavier
Quina delícia de magdalenes. I han d'estar demort !
Genial, les provaré en mida mini o tartaleta amb algún cruixent al damunt.
nyam nyam

El Oteador de los Mercados ha dit...

Imaginatiu i saborós. Perfecte!

MARÍA ha dit...

Xavi, estas magdalenas saladas me encantan (más que las dulces) y da por seguro que las haré.
Yo hago unas de puerro, mascarpone y jamón iberico que estan deliciosas, te las recomiendo.

Dolça ha dit...

Quines madalenes salades més bones!

PTNTS
Dolça

Mercè ha dit...

Xavier, quina bona combinació en aquestes magdalenes salades!!
Petons!

StHilari ha dit...

prenc nota de la sal.. i a tastar-les!!

Maria Dolores ha dit...

Les he vist a Mesilda i m'han paregut molt bones ja les he posat en pendents per a fer-les.

© Rossejat | Tots els drets reservats.