dijous, 25 de març de 2010

Filet de bou amb pasta kadaïfi

Fa temps vaig prometre penjar aquesta recepta i, justament hui, he pogut tornar a cuinar aquest plat ben sucós. A més a més, és la recepta amb què he participat en l’11è Concurs de Cuina de Bonpreu. Espere que us agradarà!


Abans d’explicar-vos la recepta, us vull donar una mica d’informació sobre la pasta kadaïfi, puix supose que no gaire gent la coneixerà. Aquesta pasta, molt utilitzada a Grècia, és filla de la pasta fiŀlo, però és ratllada en fils molt finets en forma de cabells. A l’Internet podeu trobar-la també amb altres noms (kataifi, kadaïf o kadaif). El cert és que, com en grec majoritàriament es fa servir la forma κανταΐφι, l’he transcrita sobre la pronúncia del grec modern, ço és: kadaïfi.

Vaig aconseguir aquesta pasta, congelada, de la marca Κασσάνδρα (Kassandra) en una botiga gurmet, però també sé que en venen, de refrigerades, a Makro.

Com el gust i la textura és la mateixa que la de la pasta fiŀlo, tant es pot fer servir amb ingredients salats o dolços... De fet, la meua pròxima recepta amb pasta kadaïfi supose que serà dolça. I una vegada cuita, és molt cruixent i atractiva. Proveu-la!



Ingredients (per a 4 persones):

— 4 filets de bou
— pasta kadaïfi
— 2 nous de matega
— 100 g de pasta d’olives negres (millor, si no duu anxova!)
— 100 g de formatge de cabra en corró
— 2 moniatos
— 2 tomates mitjanceres
— un grapat de bolets de temporada
farigola
— alls
— oli d’oliva verge de Purçons d’Aielo de Malferit (Vall d’Albaida, País Valencià)
— sal
— pebre negre


Preparació:

Poseu a rostir els moniatos dins el forn embolicats en paper d’alumini a una temperatura de 180 ºC durant 35 o 40 minuts. Una vegada cuits i freds, peleu-los i esclafeu-los. Regueu-los amb oli d’oliva i rectifiqueu-los de sal i pebre negre.

En acabant, mescleu bé la pasta d’olives amb el formatge de cabra i feu-ne una pasta, reserveu-la.

Escaldeu les tomates, refredeu-les amb aigua i gel, talleu-les en daus i lleveu-ne les llavors.

Marqueu el filet sense sal (!) amb un poc d’oli d’oliva per tots els costats fins que agafarà color.

Estireu la pasta kadaïfi i embetumeu-la amb la mescla de pasta d’olives i poseu-hi el filet damunt. Emboliqueu-la i pinteu-la amb la mantega fluixa. Fiqueu-ho al forn 6 o 8 minuts.

Salteu els bolets i les tomates a una paella amb oli d’oliva, dos alls laminats i un poc de farigola. En ésser cuit, poseu-hi sal a gust i afegiu-hi unes gotes d’oli d’oliva. 

Per a servir el plat poseu una mica de puré dins un motle redó, retireu després el motle i afegiu una culleradeta de bolets i tomates saltats damunt el puré i, en darrer lloc, poseu-hi el filet de bou.

Au, bon profit!
COMPARTEIX-HO:

18 comentaris

dolçosdesdecasa ha dit...

Aquest rellom havia d'estar rebó!!! no he fet servir mai aquesta pasta, és curiosa, provaré!Abraçada( des de comacasa-res)

BuenasMigas. ha dit...

Hola Xavier,

T'he conegut pel blog de la Dolors de Els peixos. M'agrada molt la teva cuina. Aquest rellom el trobo molt original i ha d'estar per llepar-se els dits; et felicito.

StHilari ha dit...

sort en el concurs! és una recepta molt treballada i digna de ser premiada... jo he tastat la versió dolça a l'altre extrem de la Mediterranea.. i té un cruixir d'autentica tronada dins la boca, aixi que espere la teva versió dolça per aviat
Una abraçada

Marta ha dit...

Bé, haurem de trovar aquesta pasta kadaïfi per algun lloc...no l'he vist!!!
Doncs la pasta fil.lo m'encanta!
(lo del filet de bou ho deixo pels carnívors...)
Ptnts
I la marca de la soja era KIM VE WONG...més salada i made in Taiwan!

mercè ha dit...

No havia vist mai aquesta pasta,ì té una pinta genial!(la pasta fil.lo sí l'he tastat a casa la glòria del cafè de nit que n'és una experta...).Jo també he enviat alguna recepta al concurs de Bonpreu,però val a dir que no són receptes tant elaborades ni innovadores!!.Una abraçada Xavier!Mercè-dest.cass.

Antoni C. ha dit...

Per si ho voleu provar, m'han dit que al Club Gourmet del Corte Ingles tenen pasta kadaïfi. Provau-la, que aquesta recepta surt molt bona !

Doña Masita ha dit...

Però que bonica pinta té aquest plat! Felicitats!

Doña Masita

Mercè ha dit...

Xavier, desconeixia aquesta pasta!! Però per la descripció que en fas i la pinta que fa tot el conjunt, ha de ser deliciós!
Molta sort al concurs!
Petons!

Maria ha dit...

XAvier, mai havia sentit a parlar d'aquesta pasta!! Jo tinc el llibre del bon preu de l'any passat!!! Hi ha receptes molt bones... segur que fas un bon paper amb la pinta que te!!! Petonets

Margarida ha dit...

És la primera vegada que veig aquesta pasta, i ha de ser ben bona si és una mena de pasta filo. Aquest plat és ben original amb aquesta presentació!
Espero que tinguis molta sort en el concurs!
Una abraçada

Cristina ha dit...

No coneixia aquesta pasta, cada dia descobreixo coses noves!! Aquest plat té una pinta fantàstica, si és per mi segur que guanyes!!

ELS PEIXOS ha dit...

Ostres....això és nou per mi...no ni fet ni tampoc ho he provat mai...

Gemma ha dit...

Uau, aquesta recepta és de categoria, eh? a veure si tens sort i guanyes el concurs!!!!!!!!

Massitet ha dit...

Xicon, quin nivellàs! Me'n vaig corrent al Club del Gourmet a vore si trobo pasta d'eixa!!

Gràcies per la informació: ja veus que has obert un món nou a la gastrosfera catalana!!

Salut!

Xavier ha dit...

Teresa, no et diré pas mentides, el filet de bou és tendríssim!
Una abraçada!

Anna, encantat de conèixer-te! És tot un plaer! El teu blog té una pinta exceŀlent!

St. Hilari, exacte, aquesta pasta, de tan finiua que és, cruix en ficar-te-la a la boca. La veritat és que és una pasta ben poc coneguda; de fet, m’ha sobtat que no la coneguera gairebé ningú!

Marta, aquesta pasta kadaïfi de segur que lliga perfectament amb verdures de moltes menes. Gràcies de la marca de la soia! L’intentaré trobar!

Mercè, jo tinguí por d’enviar una recepta tan elaborada perquè crec que les receptes senzilles són les que més m’agraden. Per tant, crec que tens moltes possibilitats que la teua isca publicada! Sort!


Antoni C., gràcies del comentari. Em pareix que jo a tu et conec, no és ver? Hehe!

Doña Masita, mercès del vostre comentari. Un plaer!

Xavier ha dit...

Mercè, sí, la pasta kadaïfi és molt curiosa. T’encoratge que la proves de fer. En tastar-la veuràs com val la pena! ;)
Una besada!

Maria, si tens el llibre de Bon Preu de l’any passat vol dir que hi participares, ah? Gràcies del coratge!

Margarida, com he dit més amunt, m’he estranyat que ningú no la coneguera. Per què no la proves de fer? Tu que fas meravelles a la cuina!
Una altra abraçada!

Cristina, mercès! De segur que hi ha plats que es mereixen més aquest premi!

Els Peixos, xica, ja saps! Un pic comencen, com diuen a Mallorca! Sempre hi ha una primera vegada!

Gemma, tu que hi has participat? Unes postres teues batrien el rècord mundial! Hehehe!

Massitet, fill, u fa el que pot, heheh! Ja em diràs si la trobes per Barcelona –que és on crec que habites, ah? De tota manera, si l’he trobada a Mallorca, de segur que allà n’hi ha.
Una abraçada!

Roger ha dit...

Hola,

porto el blog del Club de Cuines (a clubdecuines.cat), portal de cuina de TV3 i Catalunya Ràdio, i de cara a St Jordi volia demanar als blogs de cuina en català que em recomanessin un llibre de cuina i que em diguessiu en una frase o dos perquè us agrada o el recomaneu. M'ho pots enviar per correu electrònic a clubdecuines@tv3.cat? D'això en vull publicar un text o varis, que servirà tant per conèixer llibres de cuina com per conèixer blogs com el teu...

Esborra aquest comentari quan vulguis, ja entenc que no va lligat amb el contingut d'aquest text, però no trobava altre manera de contactar.

Gràcies!

Roger

surfzone ha dit...

Jo vaig tastar aquesta pasta fa força temps en un restaurant, tant fregida com al forn, i és molt especial, dóna un toc exòtic i vistós al plat :-)

© Rossejat | Tots els drets reservats.